'Lord of the Rings'-serie gaat de films van Peter Jackson compleet negeren

Dat is pas hard.

Jim Pedd 11 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Dat de familie van Tolkien liever niet had dat Peter Jackson betrokken zou zijn bij de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power van Prime Video wisten we al. Maar nu weten we ook dat de serie de films van Jackson gaat negeren. Alleen niet omdat de familie van Tolkien dat wil.

J.A. Bayona mocht de eerste twee afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power regisseren. Er komen er acht dit seizoen, dus de lat lag hoog voor Bayona om de boel goed op te zetten en kijkers aan te haken.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat op 2 september van start op Prime Video en is de duurste serie ooit, met een vijf seizoenen tellende commitment van Amazon en ten minste 1 miljard dollar aan productiekosten.

Tijdens een interview met SFX Magazine vertelde Bayona dat The Lord of the Rings: The Rings of Power geen brug gaat slaan met de films van Jackson.

"We houden allemaal enorm van wat Peter Jackson gedaan heeft, en aan het begin overwogen we ook echt om een soort brug te bouwen tussen de serie en de films,"[/i] begon Bayona zijn verhaal tegenover SFX Magazine.

"Maar toen realiseerden we ons hoe complex elke wereld is, en dat we ons eigen verhaal moesten bouwen. Onbewust bouwden we dus ergens aan dat een eigen leven heeft. De lat lag erg hoog, dus ik ben blij dat Amazon de ambitie had daar ook iets mee te doen. Ik probeerde in elk geval op gelijk niveau met Peter Jackson te komen. Maar hoe meer we met de personages en het verhaal werkten, hoe groter de afstand onbewust werd met de films."

NieuwsFilm