Eerste foto van Johnny Depp in zijn eerste film in 3 jaar

De acteur speelt Koning Lodewijk XV.

Bram de Groot 11 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Acteur Johnny Depp lijkt in Hollywood niet meer zo heel welkom, maar de Franse productiemaatschappij Why Not Productions durfde het aan om Depp een opvallende rol te geven in de film Jeanne du Barry.

Depp speelt in Jeanne du Barry het historische personage King Louis XV en nu hebben we hieronder de eerste foto van Depp. De opnames zijn recent gestart door de maatschappij achter eerdere films als Rust And Bone en A Prophet.

De productie markeert Depps eerste speelfilmrol in drie jaar, en volgt vlak na zijn overwinning in zijn turbulente smaadproces tegen zijn ex-vrouw Amber Heard.

Eerste foto Depp als King Louis XV / Lodewijk de 15e
Het ambitieuze drama is vrijelijk geïnspireerd op het leven van Jeanne du Barry, de laatste koninklijke minnares van Lodewijk XV aan het hof van Versaille, na Madame de Pompadour. Du Barry wordt gespeeld door regisseur Maïwenn.

Geboren in armoede is ze een jonge arbeidersvrouw die hongerig is naar cultuur en plezier en die haar intelligentie en allure gebruikt om één voor één de treden van de sociale ladder te beklimmen.

Ze wordt de favoriete metgezel van Lodewijk XV. Zich niet bewust van haar status als courtisane, herwint hij zijn levenslust dankzij hun relatie. Ze worden smoorverliefd. Tegen alle fatsoen en etiquette in verhuist Jeanne naar Versailles, waar haar komst het hof belachelijk maakt.NieuwsFilm