Disney+ komt met fikse prijsverhoging en nieuwe abonnementsvormen

In de States gaat de prijs naar bijna 11 dollar.

Bram de Groot 11 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Tijdens een nieuwe kwartaalbijeenkomst voor investeerders heeft Disney+ een nieuw prijsmodel gelanceerd en deze komt direct voort uit de beoogde opsplitsing van de dienst mét en zonder advertenties. En ja, de prijs gaat omhoog.

Het is nog onduidelijk wat de impact is op de Nederlandse markt, maar de aankondiging voor de Amerikaanse markt zegt al genoeg. Er komen twee versies van Disney+, namelijk Disney+ Premium zonder advertenties en Disney+ Basic zonder advertenties.

Van 7,99 naar 10,99 dollar in de States
De prijs wordt uiteraard aangepast. Disney+ Premium krijgt 10,99 dollar per maand als prijskaartje en Disney+ Basic gaat 7,99 dollar per maand kosten. Op dit moment kost de advertentievrije Disney+ 7,99 dollar per maand, dus de prijsverhoging is aanzienlijk in de States.

In de Verenigde Staten zijn er ook pakketopties met ESPN+ en Hulu en daarmee wordt de prijs weer wat lager door. Het meest uitgebreide pakket behoudt gewoon dezelfde prijs: $19,99 dollar. Maar deze opties zijn in Nederland niet verkrijgbaar.

De prijs voor Disney+ in Nederland ligt standaard nu op 8,99 euro per maand. Dit was 6,99 euro bij de aftrap in 2020. Welke impact er hier is, is nog niet onthuld. In de States gaan de nieuwe abonnementsvormen vanaf 8 december in.

NieuwsFilm