'Star Wars' legt eindelijk de oorsprong van iconische slechterik uit

Darth Plagueis lijkt een rol te krijgen.

Jim Pedd 12 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Een interessant nieuw gerucht over Star Wars: The Acolyte gaat rond en het klinkt alsof niemand minder dan Darth Plagueis een rol krijgt in de serie van Disney+.

Bespin Bulletin deelde wat nieuwe details over Star Wars: The Acolyte. De Disney+-serie zou wel eens belangrijker kunnen zijn in het canon dan we verwacht hadden.

Star Wars: The Acolyte
Leslye Headland maakt de serie, en recent kwamen we erachter dat hoofdpersoon Aura deelneemt aan een soort toernooi om een nieuwe leerling van een Sith Lord te kunnen worden. Haar zus werd als kind meegenomen door de Jedi en deze Force-gevoelige vrouw werd te oud geacht en daarom achtergelaten.

Het thuis van Aura wordt regelmatig aangevallen en bij een van die overvallen komt Aura's grootvader om het leven. Ze jaagt op Jedi, omdat die er niet waren om haar volk te beschermen in tijden van nood.

Het klinkt alsof we gaan zien hoe Aura's zus een Jedi Knight wordt, terwijl zijzelf de Dark Side omarmt. Aura zou de opdracht krijgen om haar eigen zus te vermoorden.

Naar het schijnt is Plagueis ook betrokken bij de serie, omdat hij in het eerste seizoen samen met Aura deelneemt aan het toernooi. De twee zouden goede vrienden worden in Star Wars: The Acolyte.

Zo lijkt Star Wars: The Acolyte het oorsprongsverhaal te worden van een beruchte Sith!

NieuwsFilm