Weer forse kritiek op Marvel Studios: het is allemaal veel en veel te veel

Weer forse kritiek op Marvel Studios: het is allemaal veel en veel te veel

Damon Lindelof is kritisch.

Schrijver en producent Damon Lindelof gelooft dat het aantal Marvel-films dat gemaakt wordt, elke nieuwe film minder bijzonder maakt. Het doet af aan de filmfranchise, die juist aan het bouwen was aan iets zeer speciaals.

Lindelof heeft een bijzondere carrière, zowel op film als op televisie. Hij bracht ons recent bijvoorbeeld nog de ijzersterke HBO-serie Watchmen en stond aan de basis van de hitserie LOST.

Forse kritiek
Marvel Studios lanceerde in 2008. De eerste jaren kregen we slechts twee films per jaar te zien, 2021 bracht ons vier films en 2022 debuteerde al twee films, twee televisieseries, een reeks shorts en nog een film, twee tv-specials en nog een serie die eraan zitten te komen. Daarmee heeft het MCU zijn contentproductie enorm opgekrikt en het moge duidelijk zijn dat dit voorlopig niet zal veranderen.

Tijdens een interview met Vulture vertelde Lindelof dat hij denkt dat dit afdoet aan de films. "Het is altijd moeilijk, want zodra je iemands aandacht hebt, moet je die vasthouden. Het idee van loslaten en niet weten wanneer je terugkeert, druist in tegen de manier waarop wij werken."

"Als je het een beetje cynisch bekijkt, is dit gewoon hoe de zaken werken. Het is een industrie. Als je een paar geweldige Marvel-films maakt, is het instinct: 'we moeten meer Marvel-films maken en hierop uitbreiden'. En ik denk zelf juist: 'wow, ik zou willen dat ze hier minder van maakten, want dat zou het specialer maken'. Maar ik kijk ze echt allemaal."

"Mensen willen niet dat dingen eindigen. Ik wil dat wel. Al begrijp ik waarom ze doorgaan. Ik heb zelf ook prequels en sequels en reboots gemaakt, dus ik kan niet die hypocriet zien die zegt: 'Jezus, kom eens met een origineel idee'. Intussen heb ik twee Star Trek-films en Prometheus gemaakt."

NieuwsFilm

meest populair