DC Films gaat eindelijk Marvel Studios achterna met een goede nieuwe baas

DC Films gaat eindelijk Marvel Studios achterna met een goede nieuwe baas

Greg Berlanti moet het doen.

Toen Warner Bros. Discovery recent zijn kwartaalcijfers onthulde, kwam het verrassende nieuws dat de film Batgirl niet meer uitgebracht zal worden. Intussen zei CEO David Zaslav dat het idee is om het DC Films-merk te stimuleren en te versterken.

Daarom wordt er nu aan een tienjarig contentplan gewerkt en krijgt de filmdivisie van DC een eigen Kevin Feige-achtig figuur. Hoewel er al een baas is in de vorm van Walter Hamada, lijkt Warner Bros. Discovery actief te zoeken naar een Feige-achtig figuur. En die schijnt al gevonden te zijn.

Greg Berlanti kan het doen
Het gerucht gaat dat Warner Bros. Discovery niemand minder dan Greg Berlanti op het oog heeft voor die rol. Tegelijk benadrukt Variety dat er nog geen officieel gesprek plaats heeft gevonden tussen de partijen.

De producent heeft niet gevraagd om het werk en insiders twijfelen ook of Berlanti daar interesse in zou hebben. Tegelijk heeft hij wel de nodige ervaring met zijn werk aan het Arrowverse, waarvoor hij meerdere televisieseries aan elkaar verbond.

En dat niet alleen: Berlanti is betrokken als uitvoerend producent bij heel veel verschillende DC-series. Dat maakt hem uiterst geschikt voor die klus.

Een andere kandidaat is volgens Variety producent Dan Lin, die tegelijk ook naar het schijnt weinig interesse heeft.

NieuwsFilm

meest populair