Marvel Studios reageert dan eindelijk op forse kritiek: 'onmogelijk om mee te werken'

De studio richt mogelijk een eigen VFX-studio op.

Jim Pedd 13 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Het verhaal gaat dat Marvel Studios mogelijk 'in-house' zijn eigen visual effects gaat maken, in reactie op recente kritiek van derden.

Marvel Studios oogstte de afgelopen tijd forse kritiek doordat bepaalde VFX-artists de studio echt compleet onmogelijk om mee te werken noemen. De site Screen Geek, die intussen zijn sporen wel verdiend heeft als het op lekken aankomt, stelt dat Marvel Studios overweegt om in reactie op die kritiek zelf VFX-makers aan te nemen.

Heel wat commentaar
De afgelopen tijd oogstte Marvel Studios heel wat kritiek. Zo stelden diverse anonieme werkers: "Het is een verschrikkelijke klant. Ik heb veel te veel collega's een breakdown zien hebben omdat ze overwerkt zijn, terwijl Marvel intussen de hand op de knip houdt."

Recent claimde iemand zelfs dat Marvel Studios niet eens had laten weten dat de twee meest recente Avengers-films eerder uit zouden komen. Ze waren "vergeten" dat te laten weten aan de VFX-makers, terwijl die daardoor een maand minder hadden om te werken aan de visuele effecten. Dat was volgens sommigen een van de meest verschrikkelijke momenten om te werken als VFX-artist voor Marvel Studios.

Overigens heeft Marvel Studios nog geen officieel bericht uitgestuurd in reactie op de klachten. Wel reageerden filmmakers al op de kritiek.

Zo stelde producent Jessica Gao van She-Hulk: Attorney at Law nog: "We zijn solidair met wat zij zeggen. Als zij te veel druk ervaren, dan willen wij hen steunen."

NieuwsFilm