Dit is 'Avengers: Secret Wars', de grootste MCU-film tot nu toe

Avengers: Secret Wars wordt misschien wel de grootste MCU-film tot nu toe.

Jim Pedd 22 september 2022 10:51 in Featured
Eind juli hoorden we van Marvel Studios wat de plannen voor de komende jaren zijn: De Multiverse Saga. In deze artikelenreeks zetten we alle komende toevoegingen op een rij, inclusief wanneer je 'm kan verwachten en of dat in de bioscoop of op Disney+ is.

Avengers: Secret Wars (2025)

Deze zesde Avengers-film brengt Phase Six en de Multiverse Saga tot een einde. Als de film ook maar een beetje lijkt op de comics waar de titel vandaan komt, wordt dit misschien wel de grootste Marvel-film tot nu toe.

Wat is Secret Wars?
Er zijn twee prominente Secret Wars-verhaallijnen in de Marvel-comics geweest. De eerste is in 1984 gelanceerd en een samenwerking tussen Marvel en Mattel. Er werden 12 issues gemaakt. In de comics stuurde de schurk The Beyonder onze helden naar een planeet die bekend staat als Battleworld. Daar komen ze vast te zitten in een (ogenschijnlijk) eeuwig gevecht met verschillende schurken.

In 2015 kwam een nieuwe Secret Wars, waarin Earth-616 zoals wij het kennen tot een einde kwam. De kans is groot dat we dit verhaal gaan zien. Daarin zien we The Beyonders proberen het multiversum tot en einde te brengen via Incursions (die vinden plaats als universa botsen).

The Beyonders doen dit met behulp van Molecule Man, de enige persoon die in exact dezelfde context en met dezelfde identiteit bestaat in elke wereld. Zijn krachten verwoesten, indien geactiveerd, dat universum. Maar Doctor Doom stopt hen en bouwt Battleworld opnieuw op met verschillende universa. Meerdere helden worden drastisch veranderd en uiteindelijk moeten de Avengers vechten tegen God Emperor Doom.

Is dit wat we gaan zien?
Die kans is best aanwezig! In de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness veroorzaakt de Doctor Strange van Earth-838 een incursion en verwoest hij zijn universum en nog een ander. Het multiversum is ook al duidelijk opgezet en de Fantastic Four komen eraan, waarmee Doctor Doom vermoedelijk ook eraan komt.

Nog geen regisseur
We weten nog niet wie allemaal een rol krijgen, al is zeker dat dit veel acteurs en actrices worden. Maar wie regisseren de film? De Russo Brothers? Volgens Marvel-baas Kevin Feige niet, maar de twee lieten wel weten terug te kunnen keren voor een Marvel-film als dit 'm is. Dus wie weet!

Avengers: Secret Wars zie je vanaf 7 november 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm