Captain Marvel heeft een wel heel ongemakkelijke connectie met 'Avengers: The Kang Dynasty'

Captain Marvel heeft een wel heel ongemakkelijke connectie met 'Avengers: The Kang Dynasty'

Dat wordt wat als Marvel dit verhaal verfilmt.

Het Marvel Cinematic Universe heeft zijn nieuwe vijand in de vorm van Kang the Conquerer. Hij wordt gespeeld door Jonathan Major en we weten dat diens verhaal inspiratie haalt uit een grote Kang-verhaallijn in de comics: The Kang Dynasty.

Zelfs als dat verhaal de voornaamste inspiratie wordt voor de MCU-verhaallijn, gaan we ervan uit dat een van de minst sterke elementen van de oorspronkelijke comics niet meegenomen wordt. Namelijk hoe de laatste aanval tegen Kang neerkomt op de liefde van diens zoon voor Captain Marvel.

Da's pas ongemakkelijk
The Kang Dynasty liep van Avengers #41 tot #55 en focustte zich op de schurk Kang en zijn zoon Marcus (die zichzelf de Scarlet Centurion noemde). Zij reizen naar het heden om de VN te vernietigen.

Kang spaarde de wereldleiders om een punt te maken over zijn macht en zeggenschap. En liet hen de duistere mogelijke toekomsten van onze planeet zien. Die konden volgens hem voorkomen worden door volledig voor hem te buigen. Kangs aanval was bijna een succes, mede doordat hij steden als Washington D.C. verwoestte om het volk de oorlog beu te laten zijn.

Een van de bekendste Avengers in het conflict was Carol Danvers. Marcus bleek wel gevoelens voor haar te hebben. Wat Carol een verschrikking vond, want Marcus was volgens haar misschien wel dezelfde manipulatieve schurk die haar eerder aangevallen had in Avengers #200.

De Scarlet Centurion probeerde desondanks meermaals Carol te versieren en uiteindelijk bleek Carol hem zelfs wel leuk te vinden. Pas toen de Avengers hun laatste aanval pleegden op Kang, bleek hoe nuttig die liefde was, want Marcus hielp onbedoeld de Avengers, wat leidde tot zijn val.

NieuwsFilm

meest populair