Mentale gezondheid dwingt Tom Holland tot ingrijpende keuze

Mentale gezondheid dwingt Tom Holland tot ingrijpende keuze

Het werd de geliefde 'Spider-Man'-acteur allemaal teveel.

Tom Holland is pas net 26, maar is al een van de grootste sterren in Hollywood. Toch is dit niet altijd even leuk. De acteur heeft dan ook besloten een pauze in te lassen om zich op zijn mentale gezondheid te focussen, waardoor hij (op z'n minst voorlopig) niet meer op sociale media te vinden zal zijn.

Zo zegt Holland: "Ik heb een socialemediapauze genomen voor mijn mentale gezondheid, omdat ik Instagram en Twitter te overweldigend vind". De Spider-Man acteur heeft dan ook maar liefst bijna 70 miljoen volgers en dit wordt hem soms even iets te veel.

Slecht
"Ik kom in een neerwaartse spiraal terecht als ik online dingen over mezelf lees en dat is gewoon heel slecht en schadelijk voor mijn geestelijke toestand" gaat Holland verder. "Daarom heb ik besloten een stapje terug te doen en de app te verwijderen".

Dit nieuws deelde de acteur in een videootje, dat hij gemaakt heeft ter promotie van het platform stem4, dat tieners met onder meer apps helpt met hun mentale gezondheid. Zo vervolgt hij: "Er zit nog steeds een stigma op het praten over mentale gezondheid. We moeten ons er juist niet voor schamen, al weet ik dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is".

Agenda
Ook lijkt de acteur het op dit moment rustig aan te doen wat betreft acteren. Zijn laatste project, de serie The Crowded Room, kwam eerder dit jaar uit, maar voorlopig heeft hij geen plannen. Gezien zijn sterrenstatus zullen we waarschijnlijk toch snel genoeg weer van hem horen.

NieuwsFilm

meest populair