Marvel Studios heeft nu al een gigantisch probleem met de Multiverse Saga

VFX worden een knelpunt.

Jim Pedd 5 september 2022 14:30 in Featured
De Multiverse Saga van het Marvel Cinematic Universe verkeert op onverwachte en tegelijk grote manier in de problemen.

Marvel Studios kondigde tijdens de San Diego Comic-Con zijn plannen voor Phase 5 en 6 aan. Duidelijk is dat men veel films en series wil maken, en dat deze saga straks concludeert met twee (!) Avengers-films. Maar de plannen lijken misschien wel iets te groot.

Heel veel nieuws
Vooropgesteld komen de projecten allemaal binnen de komende 2,5 jaar uit in de bioscoop of op Disney+. Voorlopig is er dus geen schaarste aan MCU-content. Maar is dat wel goed nieuws voor de entertainmentindustrie? Dat is echt de vraag.

Volgens sommige bronnen vinden VFX-experts het maar niets dat Marvel Studios al deze projecten wil realiseren in de komende 2,5 jaar. De werklast groeit alleen maar en dat lijkt voorlopig alleen maar meer te worden.

Het MCU heeft met zijn grote verhalen steeds meer nodig wat VFX betreft. Maar de reputatie van Marvel Studios is bepaald geen goede en dat maakt het misschien wel moeilijker om nog hoge kwaliteit werk te krijgen.

Marvel Studios trok de laatste tijd al veel kritiek. VFX-makers zouden met burnouts kampen en vinden Marvel Studios naar het schijnt een vervelende opdrachtgever. Deadlines zijn strak, plannen veranderen tot het allerlaatste moment en de boel wordt soms niet goed gecommuniceerd.

Wat de Multiverse Saga betreft, heeft de studio wel een probleem, gezien het tempo waarmee men projecten wil uitbrengen.

NieuwsFilm

meest populair