Forse prijsverhoging Disney+ krijgt forse kritiek

Abonnees in de VS vinden het maar niets.

Jim Pedd 15 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Abonnees zullen meer moeten betalen als ze Disney+ willen blijven houden zonder advertenties. The Walt Disney Company kwam afgelopen woensdag met de nieuwe kwartaalcijfers en die waren behoorlijk goed. Maar de aankondigingen gingen gepaard met nieuws over de abonnementen die je kan nemen op Disney+.

De Disney+ Basic variant krijgt advertenties en kost straks 7,99 dollar per maand. Een optie voor een jaarabonnement komt er niet. Verder betaal je voor Disney+ Premium straks 10,99 dollar per maand, of 109,99 dollar per jaar. Dat is een kostenverhoging van 3 dollar per maand voor maandabonnees en 40 dollar voor mensen met een jaarabonnement; in beide gevallen gaat de prijs met 37 procent omhoog.

Disney+ oogst kritiek
Natuurlijk leidt het besluit om Disney+ duurder te maken tot kritiek. Fans vragen zich af of ze dit wel willen betalen, vooral in deze tijden van inflatie en mogelijk komende economische malaise.

Disney+ zei zelf: "Met onze nieuwe, door advertenties ondersteunde, aanbod van Disney+ en een uitgebreide line-up met plannen voor ons complete streaming portfolio, bieden we onze consumenten nu meer keuzes, om tegemoet te komen aan de diverse behoeften van onze kijkers."

Het idee is natuurlijk om op deze manier nog meer abonnees te trekken naar Disney+. Maar toen Disney aankondigde met advertenties te komen, zei men dat de prijs omlaag zou gaan om dat advertentiemodel mogelijk te maken.

Wat nu echter gebeurt, en daar is zoveel commentaar op, is dat de prijs voor een advertentievrij model omhoog gaat en tegelijk de variant die nu bestaat, gewoon advertenties krijgt. En daar zijn kijkers niet blij mee:NieuwsFilm