FBI zegt dat Baldwin wél de trekker heeft overgehaald in dodelijk 'Rust'-schietincident

De acteur heeft dit altijd ontkend, maar nu blijkt het dat het pistool niet zomaar afging.

Vorig jaar kwam op tragische wijze cameravrouw Halyna Hutchins om het leven op de filmset van de western Rust. Zij werd neergeschoten door niemand minder dan acteur Alec Baldwin. Natuurlijk werd toen een onderzoek gestart en uit een recent rapport blijkt het dat het schot niet per ongeluk afging maar dat er wel degelijk een trekker werd overgehaald.

Dit staat in de forensische onderzoeken die net zijn afgerond door de FBI. Dat gaat in tegen de eerdere verklaringen die Baldwin aflegde over het incident. Zo zei de Mission: Impossible-acteur nog in december: "Ik heb de trekker niet overgehaald".

Klopt niet
Zo ging hij verder: "Ik zou nooit een pistool op iemand richten en dan de trekker overhalen. Nooit of de nimmer". Baldwin liet in datzelfde interview weten dat hij ervan overtuigd was dat er geen kogels in het wapen zaten, zelfs geen losse flodders.

De FBI en de politie gaan niet uit van kwaad opzet, maar ze wachten wel nog op de telefoongeschiedenis van Baldwin om meer informatie te vergaren en het onderzoek definitief af te ronden. Daarna kan beslist worden of iemand verantwoordelijk kan worden gehouden en eventueel aangeklaagd wordt voor onvrijwillige doodslag.

Agenda
De kans dat Rust ooit nog te zien zal zijn lijkt klein. Wel zit Baldwin niet stil, aangezien hij maar liefst zijn handtekening heeft gezet voor zeven verschillende projecten.

NieuwsFilm

meest populair