J.K. Rowling krijgt doodsbedreigingen na aanslag op Salman Rushdie, Warner Bros. reageert

De studio neemt het op voor de wereldberoemde schrijfster.

Wouter Drummen 15 augustus 2022 20:30 in Algemeen
Er is de laatste tijd veel te doen over de mesaanval op schrijver Salman Rushdie. Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling uitte op Twitter ook haar afschuw, maar een reactie daarop was choquerend. Zo schreef iemand: "Geen zorgen, jij bent de volgende". Hier reageert Warner Bros. nu op.

De studio, verantwoordelijk voor alle Harry Potter-films, zendt nu een schriftelijke steunverklaring uit voor de auteur: "Wij veroordelen de bedreigingen aan het adres van J.K. Rowling ten stelligste. We achter alle auteurs, verhalenvertellers en kunstenaars die moedig hun creativiteit en mening uiten".

Vrijheid
Zo vervolgt Warner Bros. door te zeggen dat ze geloven in de vrijheid van meningsuiting en dat geweld nooit de oplossing is: "Ons bedrijf veroordeelt elke vorm van bedreiging, geweld of intimidatie gebaseerd op een verschil van mening, geloof of gedachten".

De laatste jaren is Rowling wel vaker onder vuur komen te liggen vanwege bepaalde reacties en berichten i.v.m. transgenders en transrechten, maar doodsbedreigingen zoals deze kreeg de schrijfster nog niet. De politie neemt het dan ook serieus en is al op de hoogte gesteld.

Rushdie
Gelukkig gaat het wel weer beter met de neergestoken Rushdie, eveneens bekend van films als Then She Found Me en Bridget Jones's Dairy. Hoewel hij nog steeds in het ziekenhuis ligt met ernstige verwondingen, heeft zijn familie laten weten dat hij weer van de beademing af is, dat hij praat en zelfs weer grapjes maakt.

NieuwsFilm