Grote ontslagronde bij HBO Max nu officieel

Ook andere afdelingen binnen Warner Bros. Discovery zullen binnenkort afscheid moeten nemen van collega's.

Jeffrey Kouters 16 augustus 2022 20:30 in Algemeen
Warner Bros. Discovery heeft HBO (Max) nu officieel op de schop gegooid en een deel van zijn personeel ontslagen. Dat schrijft onder meer The Hollywood Reporter.

David Zaslav, de baas van het nieuwe mediaconglomeraat Warner Bros. Discovery, kondigde eerder al aan de komende tijd flink in de operationele kosten te willen snijden. Hij wil zo'n 3 miljard dollar besparen om zijn bedrijf financieel gezond en toekomstbestendig te maken.

Dat betekent helaas ook dat sommige posities komen te vervallen en mensen hun baan verliezen. Inmiddels heeft er dus een ontslagronde plaatsgevonden binnen het team van Casey Bloys, die leiding geeft aan HBO (Max).

Ongeveer 14 procent van het team zou naar huis zijn gestuurd. Het zou gaan om zo'n 70 mensen. Daarnaast heeft hij een aantal wijzigingen doorgevoerd binnen de topposities, waardoor er nieuwe leidinggevenden zijn en verantwoordelijkheden zijn verschoven.

Toekomst
HBO Max en Discovery+ zullen volgend jaar worden samengevoegd tot een streamingdienst. Het is nog niet bekend hoe deze app gaat heten en hoeveel deze moet gaan kosten. Intern zou daar nog de nodige discussie over zijn.

Volgens The Hollywood Reporter volgen er binnenkort nog meer ontslagrondes bij andere divisies van Warner Bros. Discovery.

NieuwsFilm