Johnny Depp bundelt krachten met Al Pacino voor nieuwe film

De 'Pirates of the Caribbean'-acteur heeft weer meer dan genoeg werk!

Wouter Drummen 16 augustus 2022 14:14 in Algemeen
De laatste jaren hoorden we nog maar bijzonder weinig van Johnny Depp i.v.m. zijn rechtszaak tegen zijn ex, Amber Heard. De Pirates of the Caribbean-acteur won echter en krijgt sindsdien weer veel werk. Nu gaat hij zelfs voor het eerst in 25 jaar tijd een film regisseren.

Depp gaat namelijk een biopic maken over de Italiaanse schilder en beeldhouwer Modigliani. Zijn film zal gebaseerd worden op een toneelstuk van Dennis McIntyre, dat zich afspeelt in het Paris van 1916.

Verhaal
Het verhaal van Modigliani lijkt best wel veel op dat van Depp zelf. Zo luidt de synopsis: 'Na de zoveelste tegenslag draait de kunstenaar tijdens een turbulente 48 uur zijn carrière helemaal om. Dat bevestigt zijn reputatie als een artistieke legende'.

Depp is dan ook in zijn nopjes dat hij het mag verfilmen: "Ik ben vereerd dat ik het verhaal van Modiglinani naar het witte doek mag brengen. Hij kende heel wat tegenslagen in zijn leven, maar hij wist dit elke keer weer te overwinnen. Zijn levensverhaal is universeel, iedereen zal zich er in kunnen herkennen".

Team
Het is voorlopig nog niet duidelijk wie in de huid gaat kruipen van Modigliani, maar een andere grote naam zal wel meewerken aan het project. Niemand minder dan Al Pacino treedt namelijk op als producent. Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen, aangezien de opnames volgend jaar tijdens de lente beginnen.

NieuwsFilm