'Top Gun: Maverick' blijft maar scoren en kan de nodige superheldenfilms inhalen

De blockbuster blijft records verbreken!

Wouter Drummen 16 augustus 2022 14:42 in Algemeen
Tom Cruise zal zich in zijn handen wrijven. Zijn laatste film, Top Gun: Maverick, werd niet alleen gigantisch sterk onthaald, ook aan de box-office is de film een weergaloos succes. De kans is zelfs groot dat de blockbuster de nodige superheldenfilms gaat inhalen (aan de Amerikaanse box-office).

Lange tijd was het onduidelijk of het Top Gun vervolg een succes ging worden. De sequel heeft lang op zich laten wachten, aangezien het eerste deel in 1986 uitkwam. Ook werd het vervolg meerdere keren uitgesteld en liep het vertraging op vanwege de pandemie.

Kassa!
Cruise en co. wisten echter vriend en vijand te verassen, aangezien de blockbuster enorm scoort. Niet alleen is het de meest succesvolle film van de acteur, op dit moment heeft de film in Amerika al bijna 700 miljoen dollar opgehaald, terwijl de teller wereldwijd op 1,3 miljard staat na 12 weken in de bioscoop gedraaid te hebben.

Daardoor lijkt het erop dat Maverick zelfs Avengers: Infinity War gaat inhalen, maar zelfs Avengers: Endgame is niet buiten zicht. De film van Joseph Kosinski doet het dan ook beter dan verwacht. Maverick doet het nog steeds behoorlijk goed aan de box-office en heeft in drie maanden tijd altijd in de top 6 meest bekeken bioscoopfilms gestaan.

Verwachtingen
Top Gun: Maverick heeft al heel wat bekende films 'verslagen', zoals o.a. Titanic, The Avengers en The Lion King. De nummer een positie lijkt wel lastig te behalen, aangezien de film het dan beter moet doen dan Black Panther, Avatar, Spider-Man: No Way Home, Avengers: Endgame én Star Wars: The Force Awakens.

Op dit moment haalt Maverick ongeveer 3 tot 5 miljoen per week op, dus de blockbuster zou dit moeten volhouden ver tot in 2023 om de nieuwe nummer een te worden. Die kans lijkt dus erg klein, maar de film zal zeker Infinity War inhalen en waarschijnlijk zelfs Black Panther, waardoor het de nieuwe nummer 5 zou worden. Zeker niet gek dus, voor een film die 35 jaar later uitkomt dan het origineel!

NieuwsFilm