Onheilspellend nieuws: HBO Max ontslaat een deel van zijn personeel

14 procent komt op straat te staan.

Jim Pedd 17 augustus 2022 07:34 in Algemeen
Het viel wel te verwachten: ontslagen raken het team van Casey Bloys dat actief is voor HBO Max en voor HBO. Het gaat om 14 procent van de mensen die voor het bedrijf werken; in totaal 70 mensen.

De 70 werknemers zijn ontslagen volgens The Hollywood Reporter, in het kader van de bezuinigingen die voortkomen uit de recente fusie tussen WarnerMedia en Discovery. Bovendien past het binnen de kostenbesparingen waar Warner Bros. Discovery flink op inzet onder leiding van CEO David Zaslav.

HBO Max-ontslagen
Als onderdeel van de ontslagen, is het aan Sarah Aubrey om leiding te blijven geven aan de Original Drama-producties. Internationale programmering komt nu ook onder haar te staan, naast de WBD International-divisie van Gerhard Zeiler.

En zo zijn er wel meer wijzigingen, waarbij HBO bepaalde veteranen binnen het bedrijf de leiding geeft over meer verschillende onderdelen van het bedrijf. Het past allemaal binnen een beweging die vanuit Warner Bros. Discovery is ingezet om kosten te besparen. Zo werd besloten om HBO Max niet langer bezig te laten zijn met het maken van live-action family originals en met non-fictie.

Beide departementen hebben heel wat mensen moeten zien gaan. Allemaal onderdeel van de plannen van Zaslav om 3 miljard dollar aan kosten te besparen.

NieuwsFilm