Ook deze Disneyland-attractie wordt tot een film omgetoverd

Twee 'Hawkeye'-regisseurs gaan ermee aan de slag.

Jan-Peter Rook 17 augustus 2022 09:56 in Algemeen
Het is niet zo gek dat Disney voor nieuwe films inspiratie put uit de attracties uit haar pretparken. We weten namelijk allemaal hoe dit verliep met Pirates of the Caribbean, een uitermate lucratieve filmreeks die nog steeds niet tot een einde gekomen is.

Niet heel verrassend dus dat Disney nu weer een andere attractie op het oog heeft om te verfilmen. Big Thunder Mountain, een mijntreinachtbaan uit 1979 die te vinden is in meerdere Disneyparken, is nu aan de beurt.

Big Thunder Mountain
Bert & Bertie, bekend van de series Hawkeye en Our Flag Means Death, zijn in onderhandeling voor de regie van de Big Thunder Mountain-film. Het scenario wordt opgepakt door Kieran en Michele Mulroney.

Op dit moment is er nog niets bekend over het verhaal van de film. Aangezien de attractie zich afspeelt in een klein mijnstadje waar goud wordt ontdekt, heb je misschien wel al een beetje een idee van wat je kunt verwachten.

Naast Pirates of the Caribbean bracht Disney vorig jaar ook nog Jungle Cruise uit, een andere attractieverfilming. Daarnaast wordt er momenteel ook nog gewerkt aan een nieuwe versie van The Haunted Mansion.

NieuwsFilm