Eerste volledige recensies 'She-Hulk': is de officiële ontvangst ook zo goed?

Vooral humoristisch en onderscheidend in het MCU.

Bram de Groot 17 augustus 2022 16:08 in Algemeen
Na de eerste reacties verschijnen nu ook de eerste recensies online voor het nieuwste hoofdstuk in het Marvel Cinematic Universe. Dit keer krijgen we het oorsprongsverhaal van Jennifer Walters (Tatiana Maslany) te zien. Ze groeit uit tot een groene hulk van ruim twee meter.

De serie She-Hulk: Attorney at Law van seriebedenker Jessica Gao start morgen op Disney+ aan een reeks van negen afleveringen. Vier van de afleveringen zijn al vertoond aan de critici.

Het web stroomt ondertussen vol met recensies en hieronder een greep uit de bevindingen. Duidelijk is dat Marvel Studios weer een succestitel heeft, ondanks dat de eerste trailer nog flink werd bekritiseerd.

Eerste recensies She-Hulk: Attorney at Law
Hieronder een aantal citaten uit recensies. Soms zijn ze erg positief, anderen weer wat gematigd. Over een tijdje vind je ook de volledige serierecensie op Serietotaal.nl.

"She-Hulk: Attorney at Law is de grappigste MCU-show tot nu toe. Ook is het een serie gebaseerd op realisme en herkenbaarheid, ondanks zijn plaats in een universum vol bovennatuurlijke, kosmische en etherische elementen," vindt Tom Power van Tech Radar.

Een van de meer geïnspireerde onderdelen van Phase 4
"Ondanks dat Jen misschien een nieuw strijdplan nodig heeft als ze ooit de sprong naar de films maakt, werkt de benadering van She-Hulk: Attorney at Law redelijk goed op het kleine scherm. En het is bijna zeker dat het een van de meer geïnspireerde onderdelen van Phase 4 wordt," schrijft Charles Pulliam-Moore van The Verge.

"Het belangrijkste in het formaat dat de serie heeft gekregen, is dat het waanzinnig hilarisch is. De pauzes van de vierde muur worden niet te veel gebruikt, en Jen's droge humor in combinatie met Bruce's ernst geven een echte kans voor humor waar Gao en Coiro zeker van hebben geprofiteerd," oordeelt Amelia Emberwing van IGN.

Eigen plaats in MCU
"Het zelfbewuste gevoel en de prestaties van Maslany helpen zowel She-Hulk als de serie die naar haar is genoemd hun eigen plaats te veroveren binnen het grote en formulematige MCU-apparaat," aldus Rolling Stone's Alan Sepinwall.

Vanaf morgen kun je dus naar de serie She-Hulk: Attorney at Law gaan kijken op Disney+.NieuwsFilm