Ryan Reynolds en Jeff Bridges ontslagen voor sequel megaflop

Ryan Reynolds en Jeff Bridges ontslagen voor sequel megaflop

De eerdere film uit 2013 staat bekend als een grote flop, en de vraag is of ook of het vervolg niet beter had kunnen blijven rusten in vrede.

Negen jaar geleden bracht Universal de bovennatuurlijke actiekomedie R.I.P.D.: Rest in Peace Department uit, die niet veel opbracht aan de kassa's ondanks de hoofdrollen van Ryan Reynolds en Jeff Bridges. Deze tegenslag weerhield de studio er niet van om een vervolg te schieten als 'direct-to-video'. Dit gebeurde tot nu toe volledig onder de radar, en nu is dan ook duidelijk dat Reynolds en Bridges niet terug zullen keren in hun eerdere glorieuze rollen.

Gemaakt met een budget rond de 150 miljoen dollar, verdiende de originele film slechts 78.3 miljoen dollar wereldwijd. De status van de flop stond vast, en men ging ervan uit dat een vervolg van de kaart was. Tot recentelijk...

Het vervolg is namelijk onder de naam R.I.P.D. 2: Rise of the Damned gescreend door de kijkcijfercommissie van de Motion Picture Association. De film heeft nu een PG-13 rating gekregen voor "gewelddadige sequenties, taal, verontrustende beelden en enkele ruwe/seksuele verwijzingen".

Wie zullen er dan wél in te zien zijn?
Volgens IMDb is R.I.P.D. 2: Rise of the Damned geregisseerd door Paul Leyden op basis van een scenario dat hij schreef met Andrew Klein. Omdat de film in het geheim werd gemaakt, is er nog geen synopsis online verschenen.

Wat wel zeker is, is dat Ryan Reynolds en Jeff Bridges niet opnieuw te zien zullen zijn in het vervolg. De cast die op IMDb vermeld staat, bestaat onder andere uit Richard Fleeshman, Jake Choi, Kerry Knuppe en Stephanie Levi-John.

Een releasedatum heeft het vervolg helaas nog niet gekregen.

NieuwsFilm

meest populair