Razendsnelle film van Michael Mann (Collateral) is gestart

De film wordt nu geschoten in Italië en verhaalt over een wereldberoemd Italiaans merk (geen Gucci!).

Mitchell 18 augustus 2022 08:55 in Algemeen
Het nieuwe project van regisseur Michael Mann, Ferrari, is zojuist in productie gegaan in Italië. De nieuwe film zal het verhaal vertellen van Enzo Ferrari, de Italiaanse autocoureur en oprichter van het luxe sportwagenbedrijf Ferrari. Adam Driver zal zijn eigen naam eer aan gaan doen en de rol van de coureur gaan vervullen.

Adam Driver heeft de laatste tijd de smaak van Italië te pakken. In 2021 speelde de acteur eveneens de hoofdrol in een film over een beroemd Italiaans merk, namelijk in House of Gucci.

Naast Driver zijn ook Penélope Cruz als Laura Ferrari, Shailene Woodley als Lina Lardi, Patrick Dempsey als autocoureur Piero Taruffi, Jack O'Connell als autocoureur Peter Collins, Sarah Gadon als Linda Christian, en Gabriel Leone als Fon De Portago te zien. Dempsey van zijn kant heeft een vrij unieke connectie met zijn nieuwe rol als autocoureur, aangezien hij zelf coureur is.

Waar gaat de nieuwe film over?
De biopic volgt Enzo Ferrari gedurende de zomer van 1957. Na het overlijden van zijn zoon ligt zijn huwelijk in duigen en dreigt er een faillissement voor het bedrijf. Juist nu start Ferrari aan een gewaagde race - de Mille Miglia, 1.000 mijl door Italië.

De opnames in Italië zijn zojuist begonnen, en in 2023 zal de film naar de Nederlandse bioscopen komen racen!

NieuwsFilm