'District 9' hoofrolspeler deelt eindelijk weer eens wat goed nieuws over 'District 10'

Sharlo Copley denkt dat hij er misschien binnenkort mee gaat beginnen!

Wouter Drummen 19 augustus 2022 12:10 in Algemeen
In 2009 wist Neill Blomkamp hoge ogen te gooien met zijn regiedebuut District 9, dat door veel filmfanaten wordt gezien als zijn beste werk. Al een hele tijd wordt er gesproken over een vervolg, waar we nu eindelijk weer eens iets over te horen krijgen!

De hoofdrol in de film wordt vertolkt door de Zuid Afrikaanse Sharlo Copley, die dankzij District 9 in een keer doorbrak. De acteur zou vervolgens nog meerdere keren samenwerken met Blomkamp aan projecten als Elysium, Chappie en de bedoeling is dat ze het District 9-vervolg ook gaan maken.

Reactie
Dit liet Copley recentelijk weten tijdens een recent interview. De acteur speelt een van de hoofdrollen in Beast naast Idris Elba, die nu net is uitgekomen. Hij geeft dan ook de nodige interviews om deze film te promoten, maar ook laat hij zich uit over zijn toekomstige projecten, waaronder dus de District 9 sequel waar we al zolang op wachten.

Zo zegt Copley: "Ik heb het er nog vaak over met Neill. We kwamen er héél dichtbij, maar het kwam er toen niet van. We willen het wel nog steeds doen, dus hopelijk kunnen we eraan beginnen na zijn volgende film!"

Verhaal
Het verhaal van de hooggeprezen sci-fi film uit 2009 volgt Wikus van de Merwe (Copley) tijdens zijn transformatie van mens tot alien. Het vervolg zou hem nu dan volgen als alien en hoe hij overleeft in Johannesburg.

Je zou ook wel denken dat de studio zin heeft in een vervolg. Het origineel werd niet alleen erg sterk onthaald, ook de wereldwijde box-office was erg indrukwekkend. District 9 bracht namelijk 210 miljoen dollar op, tegenover een budget van slechts 30 miljoen dollar.

NieuwsFilm