HBO Max diep in de problemen? Geen project is meer veilig

HBO Max diep in de problemen? Geen project is meer veilig

Insiders over de problemen.

Toen de fusie van Warner Bros. en Discovery eerder dit jaar werd afgerond, hoorden we dat er miljarden bezuinigd moesten worden. We hadden alleen niet verwacht dat dit zo rigoureus zou gaan als het op dit moment gaat.

Zo sneuvelde de film Batgirl, terwijl die al 90 miljoen dollar had gekost en zo'n beetje af was. Maar we horen nu dat niets meer veilig is. Series als Peacemaker en Green Lantern Corps, die al jaren in de maak zijn, zouden zelfs kunnen sneuvelen volgens insiders.

Niets is veilig bij HBO Max
"Die twee projecten zijn wel veilig," horen we een bron van HBO Max vertellen tegenover Deadline. "Maar geen enkel project is echt veilig."

"Ze gaan alles op zichzelf bekijken. Momenteel wordt alles gedreven door finance, en alleen omdat het nu veilig lijkt te zijn, wil dat niet zeggen dat de boel straks veilig is. Wellicht dat ze straks gewoon zeggen: 'we zouden een belastingafschrijving kunnen scoren, dat zou beter zijn'."

Direct na het cancellen van Batgirl, werd ook al besloten om 14 procent van de werknemers van HBO Max op straat te zetten.

De komende tijd verandert er vermoedelijk dus nog veel bij de streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair