'Fast & Furious 10' zorgt voor grote onrust onder inwoners van Los Angeles

'Fast & Furious 10' zorgt voor grote onrust onder inwoners van Los Angeles

Niet alleen is er veel geluidsoverlast, ook geeft de blockbuster het verkeerde voorbeeld.

Fast & Furious is alweer bezig met zijn tiende film, genaamd Fast X. De blockbuster wordt gedeeltelijk opgenomen in Amerika. Nu zijn Dominic Toretto en zijn 'familie' in Los Angeles, maar de inwoners van de stad zelf hebben dit liever niet.

Vin Diesel en co. gaan weer behoorlijk ver voor dit nieuwe deel. Heel erg gek is dit niet, gezien het feit dat ze voor deel negen al de ruimte ingingen. Het budget voor Fast X is dan ook maar liefst 300 miljoen dollar en zit weer bomvol knettergekke stunts. De mensen van L.A. willen dit echter niet in hun stad zien.

Problemen
Niet alleen zorgen de opnames van de blockbuster ervoor dat er behoorlijk wat geluidsoverlast is, meerdere mensen denken dat de franchise niet het goede voorbeeld geeft. De Fast & Furious-films staan namelijk bekend om de 'street races', iets dat de laatste jaren een groot probleem is geworden in Los Angeles.

Sinds de pandemie zijn er behoorlijk wat mensen aangehouden voor roekeloos rijgedrag. Deze cijfers zijn de afgelopen jaren gigantisch gestegen in L.A., waardoor er niet alleen veel ongelukken gebeuren, er zijn ook meerdere mensen om het leven gekomen.

E-mail
Zo werd de volgende mail uitgestuurd door woordvoerder van deze groep: "Als de opnames doorgaan in Angelina Heights, of in een ander deel van de stad, dan zullen wij in protest komen. We zullen zoveel mogelijk journalisten en cameramannen uitnodigen om te laten zien dat wij voor onze stad opkomen tegen deze film, die dag en nacht wordt opgenomen in onze stad".

"Wij zullen de 178 mensen herdenken, die zijn gestorven door straatraces. Universal geeft daar echter helemaal niks om en het is schandalig dat deze grote studio, die verantwoordelijk is voor alle deze straatraces, hiermee doorgaat en het blijft promoten".

Gevolgen?
De vraag is natuurlijk of de studio, Diesel of andere grote sterren die bij het project betrokken zijn, hierop gaat reageren. Het tiende deel zal volgend jaar mei te zien zijn, maar misschien dat de film vertraging oploopt als het daadwerkelijk komt van protesten.

NieuwsFilm

meest populair