Jongetje dat Georgie speelde in 'It' verdween na horrorfilm spoorloos uit Hollywood

Jongetje dat Georgie speelde in 'It' verdween na horrorfilm spoorloos uit Hollywood

Maar keerde recent terug voor de camera...

De openingsscène waarin Georgie, het jongetje met gele regenjas en laarsjes, wordt vermoord door de horrorclown Pennywise, moet direct een van de zieligste en engste momenten zijn uit Stephen Kings It. In de miniserie uit 1990 werd deze rol vertolkt door Tony Dakota. Wat is er daarna met dit kindsterretje gebeurd?


Bekijk de afbeelding

De in 1982 geboren Dakota speelde zijn eerste rollen in 1989. Een jaar later was hij in twee van zijn bekendste projecten te zien: It en de serie 21 Jump Street (met Johnny Depp). In 1993 speelde hij zijn laatste rol in de film The Lotus Eater.

Wat is er daarna met hem gebeurd? Dakota was lange tijd nergens op het internet te vinden. Dat veranderde enkele jaren geleden, waarover hieronder meer. Het is alleen niet bekend welke richting Dakota precies uit is gegaan na zijn kortstondige Hollywoodcarrière. Daarover is niets te vinden.

Terugkeer
In 2020 verscheen Dakota voor het eerst in 25 jaar weer voor de camera en wel in een hele bijzondere rol. Hij kroop namelijk opnieuw in de huid van Georgie voor een gelijknamige fanproductie waarin de door Pennywise vermoorde jongen als volwassene terugkeert.



Een reden waarom hij Hollywood destijds heeft verlaten, heeft Dakota nooit gegeven. Misschien was Tim Curry's vertolking van Pennywise toch iets té traumatiserend?

NieuwsFilm

meest populair