Originele Pinhead-acteur reageert op vrouwelijke versie in 'Hellraiser'-reboot van Disney+

Originele Pinhead-acteur reageert op vrouwelijke versie in 'Hellraiser'-reboot van Disney+

"Er zijn een miljoen verschillende tinten vrouwelijkheid."

Begin oktober verschijnt op Disney+ de langverwachte reboot van de Hellraiser-reboot. Een van de opvallendste aanpassingen ten opzichte van het origineel is dat het figuur Pinhead een vrouw is, gespeeld door Jamie Clayton (The Neon Demon).

Tijdens Silver Scream Con, via Bloody Disgusting, sprak de oorspronkelijke acteur Doug Bradley over de situatie dat zijn personage in de nieuwe Hellraiser gespeeld gaat worden door een vrouw.

"Het leek er al op dat er [een vrouwelijke Pinhead] gebruikt zou worden. Het is een interessante casting," vertelde Bradley tijdens het optreden op de conventie. "Ik ken Jamie niet. Natuurlijk hebben ze daar zelfs een creatief keuzetje gemaakt, want Jamie is transgender."

Ook een rol aan als Pinhead
"Ik ken haar recente werk niet, maar er was een sciencefictionserie op Netflix met de titel Sense8, waar ik nogal fan van was. Jamie zat daarin, en ik vond haar optreden daarin heel erg goed," aldus Bradley. "Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik wil je er nog wel graag op wijzen dat ik een rok aan had als Pinhead..."

De acteur voegde eraan toe dat er "een miljoen verschillende tinten vrouwelijkheid zijn" en dat het dus moeilijk te voorspellen is waar ze met het personage naartoe gaan.

Hellraiser van regisseur David Bruckner moet op 7 oktober op Disney+ verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair