'Halloween'-bedenker vindt deze film de beste horrorfilm van nu

'Halloween'-bedenker vindt deze film de beste horrorfilm van nu

De Zweedse 'Let The Right One In' mogen we volgens Carpenter niet missen1

John Carpenter is een legendarische horrorregisseur. Hij heeft namelijk heel wat pareltjes gemaakt in het horrorgenre, dus wanneer de filmmaker zegt dat jouw griezelfilm de moeite waard is, dan wil dat wel wat zeggen!

Carpenters bekendste werk is hoogstwaarschijnlijk wel The Thing en Halloween, maar ook met The Fog en Christine wist hij hoge ogen te gooien. De regisseur vindt alle horrorfilms vandaag de dag wel niet allemaal even geweldig, maar er zit volgens hem wel een topper tussen: Let The Right One In.

Reactie
Tijdens een recent interview laat hij zich erover uit: "In recente jaren is er een horrorfilm uitgekomen die ik echt geweldig vind en dat is 'Let The Right One In'. Dat is, in mijn ogen, een film die echt het vampier genre opnieuw 'uitvindt'. Dat vind ik erg knap en daar heb ik ook veel bewondering voor!"

Misschien heb je deze horrorfilm gemist. Let The Right One In is namelijk een Zweedse film die in 2008 uitkwam, maar zeker de moeite waard is. De film vertelt het verhaal van Oskar, een 12-jarig jongetje, dat continu wordt geplaagd door twee bullebakken.

Vriendschap
Gelukkig maakt Oskar op een dag kennis met zijn nieuwe buurmeisje en de twee worden goede vrienden. Er beginnen echter vreemde dingen te gebeuren. Sinds het meisje naast Oskar en zijn familie is komen wonen, sterven er plotseling een hoop mensen, maar niemand weet waarom, behalve Oskar, die het grote geheim van zijn buurmeisje kent.

Mocht je dus nog op zoek zijn naar een goede horrorfilm, nu weet je dat de iconische Carpenter je deze film aanraadt!

NieuwsFilm

meest populair