Deze regisseur is nu nog trotser op zijn afgekraakte 'Star Wars'-film

Deze regisseur is nu nog trotser op zijn afgekraakte 'Star Wars'-film

Star Wars: The Last Jedi verscheen in 2017.

Eind dit jaar is de Star Wars: The Last Jedi (2017) alweer vijf jaar oud. De tweede vervolgfilm in de Skywalker Saga werd geregisseerd door Looper-regisseur Rian Johnson die na de bekritiseerde Star Wars-film een enorm succes boekte met Knives Out.

De regisseur gaf in een recent interview aan dat hij nu nog trotser is op de film. "Vijf jaar later ben ik er nog trotser op," aldus Johnson tegenover Empire. "Toen ik aan slag was, zwaaide ik echt naar de bal."

"Ik denk dat het voor ons onmogelijk is om Star Wars te benaderen zonder erover na te denken als een mythe waarmee we zijn grootgebracht, en hoe die mythe, dat verhaal, zich in ons heeft ingebakken en ons heeft beïnvloed."

De uiteindelijke bedoeling was niet om er vanaf te stappen - de bedoeling was om tot de fundamentele kracht van de mythe te komen. En uiteindelijk hoop ik dat de film een bevestiging is van de kracht van de mythe van Star Wars in ons leven."

Sterk ontvangen, fans teleurgesteld
Overigens werd The Last Jedi ijzersterk ontvangen door de critici. De film staat op 91 procent op de Tomatometer. De bezoekers van Rotten Tomatoes waren duidelijk minder enthousiast, gezien de 42 procent audience score. Toch haalde de film $1,3 miljard op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.



NieuwsFilm

meest populair