'Lord of the Rings' onthult eerste beeld van opperschurk Morgoth, de meester van Sauron!

'Lord of the Rings' onthult eerste beeld van opperschurk Morgoth, de meester van Sauron!

Die ziet er gevaarlijk uit.

Amazon-serie Lord of the Rings: The Rings of Power begint met een flinke info-dump. En stelt ons meteen voor aan de grootste schurk van heel Midden-Aarde van J.R.R. Tolkien: Morgoth.

In dit artikel hebben we de eerste blik in heel de franchise (als je de films van Peter Jackson die niet gerelateerd zijn aan de Prime Video-serie meetelt tenminste). Morgoth blijkt er behoorlijk gevaarlijk uit te zien en doet qua uiterlijk denken aan Sauron.

Wie was Morgoth?
Morgoth is een van de goden die door de schepper-god Eru Ilúvatar gemaakt zijn, een Valar. Hij was echter jaloers, wilde zelf ook levende wezens kunnen scheppen en dat verlangen verviel al snel in haat. Hij was arrogant, en startte een oorlog tegen de andere Valar. Een oorlog die zo heftig was dat hele landen verzwolgen werden door de zee.

De oorlog tegen Morgoth leidde bijna tot de vernietiging van heel Midden-Aarde, maar zoals Lord of the Rings: The Rings of Power laat zien, overleefden de elfen, mensen, dwergen, Harfoots en meer wezens het natuurlijk wel.

Sauron, die de voornaamste schurk van de serie is, is slechts een dienaar geweest van Morgoth. Hem zie je hieronder, de oppervijand, die verbannen werd naar het eeuwige:NieuwsFilm

meest populair