Warner Bros. baas vindt ophef rondom gecancelde 'Batgirl' te ver gaan

Warner Bros. baas vindt ophef rondom gecancelde 'Batgirl' te ver gaan

Gunnar Wiedenfels laat van zich horen.

Het was een grote verassing voor iedereen toen bekend werd gemaakt dat de nieuwe DC-blockbuster Batgirl plots werd geannuleerd. Hier was, en is nog steeds, behoorlijk veel over te doen. Een van de grote Warner Bros. bazen vindt het echter allemaal iets te ver gaan.

Het gaat hier om Gunnar Wiedenfels, het financiële hoofd van Warner Bros. Hij vindt dat de pers teveel aandacht besteed aan het schrappen van Batgirl. Ook ontkent hij dat acteurs en regisseurs door deze reputatieschade nu geen interesse meer hebben in een samenwerking.

Onzin
Zo begint Wiedenfels: "De media spreekt gewoon graag over de media. Maar de ophef is nergens voor nodig, we hebben nog steeds een gezonde relatie met de grootste talenten in Hollywood. Er zijn dan ook maar weinig studio's waar zij zoveel creatieve ruimte krijgen!"

Ook zegt hij dat ze nog steeds een goede band hebben met DC: "We investeren meer in beide bedrijven dan ooit tevoren. Het enige echte verschil is dat we financieel met een strakker plan komen. We willen onze producties ten volle tot hun recht laten komen, op alle platformen!"

Kleine kans
Toch waren de reacties online niet mals. De nodige filmfanaten vinden het namelijk belachelijk dat Batgirl zo goed als af was, maar nooit het daglicht zal zien. Het is financieel gezien namelijk aantrekkelijker om de film op de plank te laten liggen. Ook zou dit qua boekhouding en belastingafschrijvingen voordeliger zijn.

NieuwsFilm

meest populair