Eerste recensies 'Knives Out 2': net zo goed als deel één?

Eerste recensies 'Knives Out 2': net zo goed als deel één?

Opnieuw van Rian Johnson en nu op Netflix.

In 2019 verscheen de monsterhit Knives Out van regisseur Rian Johnson in de wereldwijde bioscopen en even later werd duidelijk dat Netflix de rechten voor de vervolgfilms had gekocht voor maar liefst een half miljard dollar.

Deze week verscheen al de eerste trailer en uiteraard is Daniel Craig weer terug als de opvallende en wat eigenzinnige speurneus Benoit Blanc. Nu hebben we de eerste recensies nadat de film gisteren in première ging tijdens het Toronto Film Festival.

Eerste recensies Knives Out 2
Er zijn nog geen recensies opgenomen op Rotten Tomatoes, maar als we een rondje doen langs bekende filmwebsites, dan vinden we al een aantal quotes. Duidelijk is dat de film - net als het eerste deel - sterk wordt ontvangen.

"In Glass Onion toont de filmmaker absolute beheersing van zijn genre en zijn vak. Het is pure 'pop pleasure'," schrijft Jason Bailey van The Playlist. En daar is Chris Evangelista van Slashfilm het helemaal mee eens: "Rian Johnson overtreft zichzelf met Glass Onion."

Maar ook de bijna compleet nieuwe cast doet het goed. Oud-Bond-acteur Daniel Craig wordt bejubeld om zijn komische inbreng, maar actrice Janelle Monáe (Antebellum, Hidden Figures) zou het meest overtuigen.

"Craig, nu vrij van Bond, heeft eindelijk de komedie onder de knie en onthult voorheen onaangeboorde diepten. Maar de Ana de Armas-prijs voor de tweede editie van Knives Out gaat naar de gewoonweg fantastische Monáe die een van de beste en meest intuïtief perfecte acteerprestaties van 2022 neerzet," aldus Damon Wise van Deadline.

Het gewone publiek moet nog even wachten op de film. Glass Onion: A Knives Out Mystery draait waarschijnlijk een paar weken voorafgaand aan de Netflix-release op 23 december in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair