David Harbour als gewelddadige Kerstman op 'Violent Night'-poster

David Harbour als gewelddadige Kerstman op 'Violent Night'-poster

Van Hellboy naar Santa Claus!

David Harbour heeft al heel wat stoere rollen gespeeld. Zijn bekendste werk is zonder twijfel zijn rol als Sheriff Hopper in de uiterst populaire Netflix-serie Stranger Things, maar ook was hij te zien in de keiharde Extraction, de laatste Hellboy-film en als een superheld in Black Widow. Nu kruipt hij weer in de huid van een ongewone Kerstman.

Het is al een tijdje bekend dat Harbour de Kerstman zal spelen, maar als je de titel Violent Night hoort, weet je al dat het niet zomaar een Kerstman is. De acteur speelt dan ook een gewelddadige en grove Santa Claus.

Team
Het script werd geschreven door Josh Miller en Pat Casey, o.a. bekend van Sonic The Hedgehog, terwijl Tommy Wirkola de regie voor zijn rekening neemt. Hij veranderde al eerder een bekend sprookje in een gewelddadig verhaal, namelijk Hansel & Gretel: Witch Hunters.

De eerste poster werd ook al online gezet op Twitter. Deze is hieronder te zien.



Verhaal
Het verhaal begint op kerstavond, op het landgoed van een rijke maar verdeelde en kibbelende familie. Een groep keiharde huurlingen valt het landhuis aan en het is aan een gedesillusioneerde kerstman om deze criminelen uit te schakelen.

De rest van de cast bestaat uit John Leguizamo, die de leider van de huurlinge speelt, terwijl Beverly D'Angelo de moeder van de steenrijke familie is. Alex Hassell is een van haar inmiddels volwassen kinderen en diens uit beeld geraakte vrouw wordt neergezet door Alexis Louder.

NieuwsFilm

meest populair