Facebook boycot oorlogsfilm om zijn titel: 'Beautiful Blue Eyes'

Facebook boycot oorlogsfilm om zijn titel: 'Beautiful Blue Eyes'

Zelfs een onschuldige filmtitel kan niet meer door de beugel.

In 2008 overleed acteur Roy Scheider (Jaws, The French Connection) en nu vijftien jaar later wordt eindelijk de laatste film met de acteur uitgegeven. Het betreft het oorlogsdrama Beautiful Blue Eyes. Opvallend is dat de titel van de film nu wordt gezien als 'racistisch'.

Volgens Rolling Stone blokkeert Facebook advertenties voor de promotie van de film. Volgens het bericht bevat de titel Beautiful Blue Eyes verrassend genoeg "directe of indirecte beweringen of implicaties over iemands ras."

En laat dat nou in strijd zijn met het beleid van Facebook. Regisseur Joshua Newton reageerde snel op het nieuws: "Dit is de actie van haters - en er zijn er helaas velen in onze samenleving - die proberen de film te beschadigen om de Holocaust te bagatelliseren."

Filmtitel: Beautiful Blue Eyes
In Beautiful Blue Eyes speelt Scheider een Holocaust-overlevende die naar Neurenberg reist. Hij loopt daar per ongeluk de voormalige nazi-officier tegen het lijf die verantwoordelijk is voor de dood van zijn familie.

De regisseur rondde de film tijdens de coronaperiode af. Tijdens de opnames in 2008 overleed Scheider. De regisseur over het afronden: "De AI-technologie was nu eindelijk beschikbaar om de [sindsdien opgelopen] schade te herstellen... het ziet er nu uit als een gloednieuwe film. Het is als magie."

In 2009 werd de film heel kort uitgebracht onder de titel Iron Cross. Nu krijgt de film een tweede kans. Hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair