'Cancellen 'Batgirl' heeft het DCEU voor altijd verpest'

'Cancellen 'Batgirl' heeft het DCEU voor altijd verpest'

Dat stelt een analist.

Hollywood-talentjagers denken dat het DCEU wel klaar is. Dat komt voort uit het bepaald niet goed gevallen besluit om Batgirl in de prullenbak te dumpen.

Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav zit achter een paar moeilijke keuzes, waarbij veel besluiten te maken hebben met DC Comics-personages. Recent werd Batgirl geschrapt zodat de filmstudio een deel van het budget terug kon krijgen middels belastingteruggaves.

Einde van het DCEU?
Zaslav wil inmiddels geen HBO Max-projecten meer binnen het DC-merk en eigenlijk alleen nog maar inzetten op grootschalige films. Veel projecten komen dan ook nog altijd gewoon uit in de bioscoop, maar zelfs al ligt er een plan voor de komende tien jaar, lijkt het vertrouwen inmiddels wel weg te zijn.

The Hollywood Reporter sprak met een talentjager van Hollywood, die vertelde dat het besluit om Batgirl te dumpen, leidde tot heel wat commentaar. Het DCEU is nu echt besmet voor acteurs en ander talent achter de schermen.

Werken met het DCEU is inmiddels zoiets waar niemand echt zin in heeft. "Zaslav weet niet wat hij niet weet. Dat is zo eng. En je wordt altijd vergeleken met Marvel. Dat is oneerlijk. Toen ze beoordeeld werden, werkte het. Dat is precies het tegenovergestelde van Warner. Dat klopt gewoon niet en wie zou daar dan voor willen werken?"

NieuwsFilm

meest populair