De superkrachten van Eros zijn echt te problematisch voor het MCU

Harry Styles krijgt vast andere krachten.

Jim Pedd 19 september 2022 22:30 in Algemeen
Eternals bracht ons helemaal aan het eind de broer van Thanos: Eros. Hij werd gespeeld door Harry Styles, die het heerlijk flamboyant deed. Maar de krachten van Eros passen echt niet in het Marvel Cinematic Universe.

Eros kan in de Marvel Comics het pleziergedeelte van het brein van iedereen binnen een paar meter afstand stimuleren. Dat maakt hem in essentie een unieke Eternal.

Krachten van Eros
In de comics voelen mensen om Eros heen vaak extreem plezier, wat hij heel eenvoudig kan doen. Hij laat mensen zich euforisch voelen, vervuld van genoegen en soms ook seksueel opgewonden. Maar de krachten kunnen eigenlijk net iets te gemakkelijk gezien worden als 'niet okay', vooral in deze tijden.

De film Eternals veranderde al de krachten van personages als Kingo, Sprite en Thena. Dat betekent dat het ook goed mogelijk is om die van Eros te veranderen.

Jim Starlin, die Eros ooit bedacht, vertelde al dat het personage een sociopaat is, een seksueel roofdier. En die grens zal het MCU niet willen overschrijden.

Daar komt bij dat Marvel Studios van Harry Styles, een van de grootste sterren die de afgelopen tijd tekende voor de filmfranchise, natuurlijk geen personage zal maken dat seksuele grenzen overgaat.

NieuwsFilm