Grote Oscarfavoriet: gaat Steven Spielberg met zijn nieuwe film wéér Oscars winnen?

Nu dat 'The Fabelmans' op Toronto scoort, wordt de beroemde regisseur een van de grote kanshebbers.

Wouter Drummen 19 september 2022 13:20 in Algemeen
Steven Spielberg heeft al heel wat pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Saving Private Ryan en Jaws, om er maar een paar op te noemen. Hij weet echter ook weer hoge ogen te gooien met zijn nieuwe film, die een grote kanshebber is voor de Oscars.

Het gaat hier om The Fabelmans, die op het Toronto International Film Festival de publieksprijs heeft gewonnen. Hierdoor is Spielberg meteen een van de grote topfavorieten voor de Oscars.

Waarom
De reden hiervoor? De voorbij 15 jaar werd elke film die die prijs won genomineerd voor de Oscar voor beste film. Vijf van die films wonnen zelfs het felbegeerde gouden beeldje. Het gaat hier om Slumdog Millionaire (2008), The King's Speech (2010), 12 Years a Slave (2013), Green Book (2018) en Nomadland (2020).

The Fabelmans vertelt een verhaal dat een gefictionaliseerde versie is van Spielbergs eigen jeugd. Het hoofdpersonage is namelijk een jongen, die koste wat het kost filmregisseur wil worden. Hij is bereid ver te gaan en wil zelfs zijn relatie met zijn ouders op het spel zetten om zijn droom te kunnen verwezenlijken.

Release
Helaas zullen wij wel nog even moeten wachten op de film. Sommige landen in Europa zullen The Fabelmans nog zien voor het eind van het jaar, maar in Nederland draait hij pas van begin februari in de bioscopen.

NieuwsFilm