Madonna was grote inspiratiebron voor deze mega-blockbuster

Madonna was grote inspiratiebron voor deze mega-blockbuster

Producent Jon Landau laat zich erover uit.

Eind dit jaar is het dan eindelijk zover en kunnen we genieten van de tweede Avatar-film, genaamd The Way of Water. Het is dan ook logisch dat er veel over deze mega blockbuster wordt gesproken. Nu krijgen we te horen dat niemand minder dan Madonna belangrijk was voor het eerste deel.

De wereldberoemde zangeres is niet in de film te zien, maar was wel een grote inspiratiebron voor regisseur James Cameron en co. Nu dat Avatar opnieuw wordt uitgebracht, laat producent Jon Landau weten dat 'The Queen of Pop' belangrijk was voor de cinematografie van het eerste deel.

De reden
Tijdens een recent interview laat Landau zich erover uit. Cameron en hij vonden het namelijk erg speciaal om te zien hoe Madonna haar optredens gaf en altijd een kleine microfoon aan haar kleren heeft zitten, zodat ze altijd goed te horen is. Het filmteam wilde hetzelfde doen, maar dan met camera's.

Zo zegt Landau nu: "Je ziet Madonna dansen en springen, maar de microfoon zit altijd bij haar gezicht. Wij wilden hetzelfde doen met camera's. De camera moet altijd gefocust blijven op het gezicht van de acteur".

Belangrijk
Landau vervolgt: "Het is niet zo dat we die beelden altijd gebruiken, maar we geven deze opnames aan het visuel-effects team. Zij kunnen dit vervolgens gebruiken om de motion-capture er zo goed en overtuigend mogelijk uit te laten zien".

"Hierdoor zag het er allemaal zo goed uit. In mijn ogen is motion capture ook niet genoeg. Er ontbreekt namelijk een hele belangrijke letter, namelijk de E. E-motion capture. Wanneer je dit voor elkaar krijgt, ziet het er zoveel beter uit!"

NieuwsFilm

meest populair