Deze epische actiefilm wordt goed bekeken op Netflix

Mat Kilau is een Maleisische actiefilm.


De Netflix Top 10 laat niet alleen de bekendere Hollywoodfilms en Netflix Originals zien, maar zo nu en dan duiken er ook andere, minder bekende titels op. Nu blijkt dat de actiefilm Mat Kilau goed wordt bekeken.

Mat Kilau is een Maleisische biografische historische actiefilm uit 2022 van regisseur Syamsul Yusof en verscheen afgelopen juni in de lokale bioscopen. De film werd gemaakt voor zo'n 8 miljoen Maleisische ringgit (bijna 2 miljoen euro) en wist tot op heden een mooie 97 miljoen Maleisische ringgit (21,6 miljoen euro) op te halen.

De actiefilm, die volledig Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan of Mat Kilau: The Rise of a Warrior heet, heeft de volgende synopsis: Wanneer Britse troepen Pahang binnenvallen, leidt een legendarische krijger zijn volk in een guerrillaoorlog om hun land te beschermen tegen de dreiging van kolonisatie.

Mat Kilau nu in de Netflix Top 10
Op dit moment staat Mat Kilau op de tiende plaats in de Netflix Top 10 en er zijn rollen voor onder meer Adi Putra, Beto Kusyairy en Fattah Amin. De ontvangst lijkt wat wisselend met een 5,9/10 op de IMDb na zo'n 1.200 stemmen.

Denk jij nu: 'ja, ik ga Mat Kilau kijken', dan vind je de film hier op Netflix.NieuwsFilm

meest populair