Deze monsterlijke actiefilm is een echte 'guilty pleasure'

Veel mensen kunnen de film Anaconda zo weer even opzetten.

Bram de Groot 23 september 2022 22:30 in Featured
De film Anaconda is nou niet de beste film, maar het is wel zo'n film die toch best goed in de smaak valt. Wat een film als Jaws deed voor de kust deed Anaconda voor boottochtjes door de jungle. En ja, de beginnende Jennifer Lopez maakt het de grote amazone-slang ook behoorlijk moeilijk.

De actiefilm uit 1997 kwam van regisseur Luis Llosa, die op dat moment bekend was van films als The Specialist en Sniper. Naast Lopez waren er ook rollen voor bekende namen als Ice Cube, Jon Voight, Eric Stoltz, Danny Trejo, Jonathan Hyde en Owen Wilson.

Met een voor toen enorme budget van $45 miljoen werd er wereldwijd een zeer redelijke $136,8 miljoen opgehaald, na een bedenkelijk ontvangst: 40 procent op Rotten Tomatoes.

"Anaconda's pulpachtig vermaak worden beperkt door zijn eigen absurditeit, maar fans van wezens kunnen vast genieten van zijn enorme dwaasheid," luidt de critics consensus.

Guilty pleasure: Anaconda uit 1997
In Anaconda wil een filmcrew van National Geographic in de jungle een documentaire maken over een verloren stam, maar wordt daar geconfronteerd met een reusachtige slang.

Anaconda kreeg meerdere vervolgen met Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid, Anaconda 3: Offspring en Anaconda 4: Trail of Blood. Je kunt de film onder meer digitaal huren of kopen via Prime Video.NieuwsFilm