Deze nieuwe oorlogsfilms van Netflix kan wel eens heel goed worden

Robbing Mussolini a.k.a. Rapiniamo il Duce binnenkort op de streamer.

Bram de Groot 23 september 2022 22:30 in Video
Op Netflix verschijnen doorlopend allerlei Originals die over een oorlog gaan. Vaak gaan deze over gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een volgende WOII-oorlogsfilm die binnenkort verschijnt is het Italiaanse Rapiniamo il Duce of in het Engels Robbing Mussolini.

In de actierijke oorlogskomedie verzamelt een Milanese ondernemer in oorlogstijd een bende buitenbeentjes om zich heen om een uitgebreide overval te plegen op de legendarische schat van de hertog van het fascisme, Benito Mussolini. Een behoorlijke uitdaging.

De regie van Robbing Mussolini lag in handen van Renato De Maria (La prima linea) en er zijn rollen voor onder meer Matilda De Angelis, Isabella Ferrari, Filippo Timi, Tommaso Ragno en Pietro Castellitto. De opzet doet denken aan menig heistfilm met een team van experts.

Oorlogsfilm Robbing Mussolini te zien vanaf 26 oktober
Heb je zin om Robbing Mussolini te gaan kijken? Dan kun je hier alvast een belletje ('stuur melding') aanzetten. De film verschijnt namelijk op 26 oktober op Netflix. Hieronder de trailer.NieuwsFilm