Oorlogsfilm 'Blitz' van Steve McQueen met Saoirse Ronan klinkt nu al grandioos

Een top regisseur en een geweldige actrice zorgen ervoor dat we hier al zeker naar uit kunnen kijken!

Wouter Drummen 23 september 2022 11:38 in Algemeen
Het is alweer een tijdje geleden dat we een film van Steve McQueen hebben gezien. Zijn laatste project stamt uit 2018, namelijk de actiefilm Widows, maar de regisseur wist voornamelijk hoge ogen te gooien met 12 Years a Slave. Niet zo heel gek dus, dat menig filmfanaat uitkijkt naar een nieuwe McQueen-film. Goed nieuws: deze komt er nu!

De geliefde filmmaker gaat nu een oorlogsfilm maken, genaamd Blitz. De eerste naam van de cast is inmiddels ook al bekend. Het gaat hier om niemand minder dan Saoirse Ronan. Ondanks het feit dat de Ierse actrice pas 28 is, was ze al te zien in vele sterk onthaalde projecten zoals o.a. Lady Bird en Little Women.

Rol
Ronan zal een jonge vrouw spelen, die de Duitse bombardementen op Londen tracht te doorstaan. Dit wordt de eerste samenwerking tussen de met een Oscar bekroonde McQueen en de viervoudig genomineerde Ronan. Ook schijnt het dat de andere hoofdrol ingevuld zal gaan worden door een onbekende nieuwkomer.

Blitz werd eveneens geschreven door de regisseur zelf. De film volgt de verhaallijnen van meerdere Londenaars tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bekende studio's als New Regency en A24 vonden het goed klinken en werken dus ook mee aan het project.

Apple+
De film zal op Apple+ te zien zijn. Deze streamingdienst wordt alsmaar groter en wil zich ook kunnen meten met giganten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Al eerder wisten ze ook de rechten te bemachtigen van Martin Scorsese's Killers of the Flower Moon, die volgend jaar te zien zal zijn.

NieuwsFilm