Deze gewelddadige film op Netflix is volgens iedereen een dikke aanrader

Veel goede recensies voor de actiethriller.

Bram de Groot 24 september 2022 20:30 in Algemeen
Sinds gisteren staat op Netflix de nieuwe film Athena en de tragische Franse dramathriller met actie en geweld krijgt flink wat positieve reacties. Tijd voor een rondje langs de velden.

Als eerste onze eigen FilmTotaal-recensie, met vier sterren. "Athena is veel en dikwijls overweldigend, maar door de exacte omstandigheden van de geweldescalatie in het vage te laten ligt alle aandacht bij de personages en hun onderlinge band. Knap werk dat eigenlijk in de bioscoop hoort," schrijft Arjan Welles.

En deze FT-beoordeling komt prima overeen met vele recensies op Rotten Tomatoes. De film staat daar namelijk op een erg nette 81 procent na 37 recensies.

"Hoewel het aantoonbaar geen recht doet aan de diepere thema's, zorgt Athena wel voor een opwindende, keiharde blik op de situatie," luidt de critics consensus.

"Adembenemend politiek pamflet over onze tijd"
"...het gaat in Athena niet om individuele mensen. Het gaat om groepen. Om massa's. Om samenlevingen. Uitvergroot, operatesk, maar geworteld in onze werkelijkheid. Uitvergroot, dus duidelijker. Als een visioen, meer dan een verhaal. Een angstaanjagend, noodzakelijk en bij vlagen adembenemend politiek pamflet over onze tijd," concludeert Kees Driessen op de Filmkrant.

Ook op Moviemeter zien we beoordelingen verschijnen. De film staat daar voor nu op 3.17 van de 5 sterren. "Uitstekende film waarin hevige rellen uitbreken in een wijk als naar aanleiding van politiegeweld. Uitstekend camerawerk met veel lange takes. Dit komt de spanning en de urgentie tijdens de scènes ten goede," schrijft een bezoeker.

Verder lezen we veel dat de film thuishoort op het witte doek. Je kunt het nu zelf beoordelen, aangezien Athena nu gewoon op Netflix staat.


In Athena van regisseur Romain Gavras ontketent de tragische moord op een kleine jongen een oorlog in de Athena-woonwijk. De oudere broers van het slachtoffer vormen het middelpunt van het conflict.

NieuwsFilm