'Lord of the Rings' geeft beruchte schurk nieuwe oorsprong

Durin's Bane krijgt een extra lading.

Jim Pedd 25 september 2022 09:19 in Featured
De vijfde aflevering van The Lord of the Rings: The Rings of Power staat nu op Prime Video. En die lijkt iets opvallends te onthullen, namelijk een geheel nieuwe oorsprong voor Durin's Bane. Let op: vanaf hier volgen SPOILERS.

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat vrij langzaam voorwaarts, maar onthult wel hier en daar kleine en opvallende details.

Twijfels en Durin
Durin's vader bleek gelijk te hebben toen hij zijn twijfels uitte over de keuze van Gil-Galad om Elrond naar Khazad-dum te sturen. De elfenkoning geeft toe dat hij achter het wondermiddel Mithril aan zit; dat kan volgens hem de elfen redden, anders zouden ze het licht van Valinor niet meer aan kunnen steken.

Terwijl hij dat uitlegt aan Elrond, vertelt hij het verhaal van de machtige elfenkrijger en een Balrog van Morgoth. Het tweetal vocht over een boom die de laatste van de verloren Silmarillion zou bevatten. Tijdens die clash sloeg bliksem toe, en werden de juwelen daardoor diep in de Misty Mountains gedreven, wat tot de schepping van Mithril leidde.

Daarmee lijkt het erop dat de Balrog die Durin's Bane heet misschien straks wel te zien zal zijn in de serie. We weten dat de dwergen van Moria te diep gegraven hadden en daardoor de Balrog lieten ontwaken.

Zou dat hem dan zijn!?

NieuwsFilm