Deze topactrice moest er 'meer n**kbaar' uitzien van mannelijke regisseur

"Het was nogal kleinerend."

Bram de Groot 26 september 2022 18:30 in Algemeen
Voor de grote Hollywoodfilms wordt er alles aan gedaan om de cast er goed uit te laten zien, welke rol ze ook spelen. Achter de schermen leidt dit klaarblijkelijk tot opmerkelijke situaties. Actrice Charlize Theron (Monster, Fast & Furious 9) doet een boekje open.

In gesprek met Harper's Bazaar liet de actrice weten dat ze vroeg in haar carrière te maken kreeg met een regisseur die haar er meer "neukbaar" uit wilde laten zien. Het was een voorbeeld van wat ze het ergste vindt op de set: als mannen bepalen wat ze moet aantrekken.

"Het hebben van absoluut geen controle over wat je draagt, is iets dat me jarenlang echt irriteerde. Als een man je vraagt om je om te kleden terwijl hij bijna voor je staat - dat soort dingen, het is echt kleinerend," zei Theron. "Toen ik net begon, was er geen gesprek over te voeren. Het was van: 'Dit is wat je draagt.'"

Ik moest er meer 'neukbaar' uitzien
"Ik herinner me één film in het bijzonder. De mannelijke regisseur bleef me maar binnenhalen. Passen, passen en nog eens passen... En het was gewoon zo duidelijk dat het te maken had met mijn seksualiteit en hoe neukbaar ze me in de film konden maken. Toen ik begon, was dat een beetje de norm."

De actrice zet zich al lange tijd in voor de rechten van vrouwelijke acteurs. Opvallend is dat ze de Netflix-film The Old Guard opnam met een cast & crew die voor 85% bestond uit vrouwen.

NieuwsFilm