'Harry Potter'-icoon met de dood bedreigd en politie doet niks

'Harry Potter'-icoon met de dood bedreigd en politie doet niks

J.K. Rowling werd op Twitter bedreigd na het uitspreken van haar steun aan de neergestoken schrijver Salman Rushdie.

De Schotse politie heeft haar onderzoek naar een bedreiging aan het adres van Harry Potter-schrijver J.K. Rowling gestaakt. Ze ontving deze naar aanleiding van een tweet waarin ze haar steun uitsprak voor Salman Rushdie; de auteur die vorige maand werd neergestoken tijdens een lezing.

Rushdie wordt al tientallen jaren bedreigd vanwege zijn boek De Duivelsverzen uit 1988. Extremistische moslims nemen daar aanstoot aan omdat zij menen dat de schrijver de profeet Mohammed in het boek beledigt.

De Brits-Amerikaanse schrijver werd in augustus aangevallen toen hij een lezing gaf in de buurt van New York City. Een man sprong op het podium en stak hem neer.

Dreigement
Toen dit nieuws vorige maand bekend werd, schreef Rowling op Twitter dat ze er misselijk van was. Daarop ontving ze een doodsbedreiging.

Rowling deelde een screenshot waarop te lezen was dat een anoniem persoon haar had geschreven: "Maak je geen zorgen. Jij bent de volgende".

Onderzoek
De Schotse politie besloot het dreigement te onderzoeken. Daar is men inmiddels klaar mee.

Rowling heeft van de politie te horen gekregen dat men niets voor haar kan betekenen omdat de bedreiging van buiten het Verenigd Koninkrijk komt.

Rushdie overleefde de aanval. Inmiddels is hij herstellende.

NieuwsFilm

meest populair