Netflix koopt absurde en brutale film van Robert Downey Jr.

Sr. wordt een docu over 'dad'.

Bram de Groot 28 september 2022 18:30 in Algemeen
Na zijn afscheid van Iron Man en het Marvel Cinematic Universe hebben we van Robert Downey Jr. eigenlijk niet zo heel veel gezien. Hij zagen hem namelijk alleen begin 2020 in de familiefilm Dolittle.

Toch heeft de Hollywoodster grote plannen. Een van die plannen is dat hij een documentaire over zijn vader is gaan maken: Robert Downey Sr. Nu wordt bekend via The Hollywood Reporter dat de docu is opgepikt door Netflix.

De titel is Sr. en de synopsis luidt als volgt: "Volg het tedere maar behoorlijk oneerbiedige verslag van het leven en de carrière van Robert Downey Sr., de onverschrokken en visionaire Amerikaanse regisseur die in de jaren zestig de standaard zette voor 'countercultural comedy'."

Sr. over vader van Robert Downey Jr.
De regie ligt in handen van Chris Smith, bekend van onder meer Fyre en Jim and Andy: The Great Beyond en naar verluidt zou Netflix de docu zien als een Oscarkanshebber.

"We zijn dankbaar dat Netflix met ons samenwerkt in dit zeer persoonlijke project. Ze zijn het ideale onderkomen voor onze onconventionele, vaak absurde, brutaal diepgaande hommage," melden Jr. en zijn vrouw Susan Downey. Ze zijn samen de producenten.

De relatie tussen Sr. en Jr. was ingewikkeld. Jr. heeft in het verleden aangegeven dat Sr. de reden was dat hij aan de drugs begon. De eerstvolgende film waarin Jr. te zien is, is Christopher Nolans Oppenheimer.

NieuwsFilm