Tom Hanks niet blij met zijn eigen films

Vier films zijn wel oké...

Wouter Drummen 28 september 2022 11:12 in Algemeen
Tom Hanks heeft een filmcarrière achter de rug waar de nodige acteurs alleen maar van kunnen dromen. De geliefde Hanks was dan ook te zien in talloze kaskrakers, blockbusters en pareltjes, maar de acteur zelf is niet zo onder de indruk van zijn eigen oeuvre.

Tijdens een recent interview laat Hanks zich erover uit: "Het is niet eenvoudig om een film te maken. Van de eerste creatieve vonk tot de allerlaatste scène, voor dat hele proces is er een mirakel nodig".

Ervaring
Ondanks het feit dat Hanks al meer dan 40 jaar acteert en dus gigantisch veel ervaring heeft, vindt hij niet al zijn films even geweldig: "Ik heb er genoeg gemaakt, dus ik weet waar ik het over heb. Van al mijn films zijn er een stuk of 4 redelijk goed, denk ik".

Volgens Hanks is het tegelijkertijd fantastisch maar ook heel lastig om een acteur te zijn: "Het is hard werken. Het duurt lang. Natuurlijk zijn er veel leuke momenten, maar er zijn er ook evenveel dat je denkt: 'Nu heb ik er echt genoeg van'. Het is dan ook tegelijkertijd de leukste baan ter wereld als de verwarrendste baan die ik maar kan bedenken".

Regel
Hanks vervolgt door te zeggen dat hij nooit van tevoren weet hoe een film uitpakt en daarom ook nooit bij de eerste film al tekent voor een vervolg. Zo gaat hij verder: "Ik denk dat het slim is dat ik nooit een contract heb getekend waarin staat dat je een sequel moet maken".

"Ik heb altijd zelf gezegd: 'Jongens, als we een goed verhaal hebben voor een vervolg, dan gaan we ervoor, maar jullie kunnen me niet forceren'. Dat komt namelijk behoorlijk veel voor in de filmwereld: 'Oh, het origineel was een hit, laten we er nog een maken want dat wordt dan ook automatisch een hit!' Zo werkt het natuurlijk niet..."

NieuwsFilm