De meest indrukwekkende wezens in 'Dune' zijn maar bijzonder weinig te zien

Maar in het vervolg duiken ze waarschijnlijk wel meer op

Wouter Drummen 28 september 2022 11:50 in Algemeen
Denis Villeneuve wist met zijn laatste blockbuster weer eens hoge ogen te gooien. Dune was een groot succes en vooral de scenes met de zandwormen waren behoorlijk indrukwekkend, maar zo veel zien we ze nou ook weer niet.

De geliefde Canadese regisseur liet weten dat hij met zijn team van artiesten maar liefst een jaar had gewerkt aan de zandwormen, om deze zo goed mogelijk in beeld te brengen. Dat is hem zeker wel gelukt, maar de nodige fans hadden graag meer gezien.

Tijd
Dune duurt namelijk 2 uur en 35 minuten, maar de zandwormen komen maar anderhalve minuut in beeld! Dit is natuurlijk bijzonder weinig, maar Villeneuve liet wel ook weten waarom hij dit zo deed. De filmmaker wilde gaan voor het "tell, don't show"-concept. We zien de wormen dus niet veel, maar ze worden wel constant genoemd.

De belangrijkste personages brengen veel tijd door in ornithopters (soort helikopters) aangezien ze liever niet op het zand lopen, aangezien het "worm territory" is. Wanneer ze eindelijk in beeld komen, begrijpen we waarom iedereen bang is voor deze reuzen, die Villeneuve een "prehistoric presence" wilde geven.

Deel 2
Toch is de kans tamelijk groot dat we de zandwormen meer gaan zien in het vervolg. Tijdens het einde van het eerste deel zien we iemand op een zandworm rijden, iets wat Paul Atreides (Timothée Chalamet) ook nog gaat leren, dus de fans die meer van de wormen willen zien krijgen vast wel hun zin!

NieuwsFilm