Deze 3 splinternieuwe series gaan door het dak bij Netflix

Het verhaal van een eigenzinnige koningin, een geanimeerde feelgood en de ontmaskering van Italië's grootste tv-kwakzalver.

Mitchell van Vuren 29 september 2022 20:30 in Featured
De collega's van SerieTotaal waren lyrisch over deze drie topseries, die laatst uitkwamen bij Netflix. Lees zelf hun recensies hieronder en ontdek of er misschien wat tussen zit voor jou!

Die Kaiserin | Netflix | Kijk nu!
5 sterren is zeldzaam om te vinden voor een serie, en toch gaf recensent Lydia van Vliet-Meeuwissen deze score aan de serie over keizerin Elisabeth.

Zij stelt: "Met haar energie weet [Devrim Lingnau] goed het eigenwijze en strijdlustige karakter van de keizerin naar voren te brengen. Ze laat zien dat Elisabeth echt een keizerin van het volk was."

Lees de volledige recensie.

Uncle from Another World | Netflix | Kijk nu!
De grappige en niet-serieuze toon van de animeserie over Takafumi en zijn oom, die uit een coma ontwaakt is, bevalt recensent Jip Strijbos ten zeerste, waardoor de serie mocht rekenen op 3 sterren.

Zij vindt: "De zeven afleveringen lenen zich niet om in één ruk te kijken, maar komen het beste tot hun recht in kleine hapjes. Het brein zal niet aangezet worden, er zullen geen nieuwe inzichten komen, maar de mondhoeken zullen meer dan eens naar boven krullen, en dat is eigenlijk het enige dat Takafumi en zijn oom willen."

Lees de volledige recensie.

Wanna | Netflix | Kijk nu!
Ruby Dijk bestempelt deze documentaireserie over een beroemde televisiekwakzalver als "een van de betere Netflix-documentaires" en beoordeelt hem vervolgens met 4 sterren.

Zij vat samen: "'Wanna' past goed in de trend van documentaires en truecrime-series over zwendels en oplichting en is daarvan een van de sterksten. Door de grootse persoonlijkheid van Wanna Marchi en de schokwaarde van haar verhaal blijft een zekere luchtigheid bewaard die in vergelijkbare documentaires vaak verloren gaat."

Lees de volledige recensie.

NieuwsFilm